Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvava pljačka

Uhićeni ubojica zaštitara i pomagač, traga se i za trećim

ubojica (1)
Foto: PUZ
1/3
19.09.2013.
u 11:16

Za ubojstvo je osumnjičen 31-godišnjak, dok je 48-godišnjak osumnjičen za pomaganje

Zagrebačka policija po svemu sudeći uspjela je razriješiti ubojstvo staro tri godine. Riječ je o pljački poslovnice Volksbanke u zagrebačkoj Dubravi iz prosinca 2010. u kojoj je ubijen Damir Klapšec (49), zaštitar Sokol Marića, a zbog koje su uhićena dvojica muškaraca.

Utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 31-godišnjak počinio kaznena djela razbojništva, teškog ubojstva te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Drugoosumnjičeni 48-godišnjak tereti se za kazneno djelo pomaganja u počinjenju kaznenog djela razbojništva.

Kako prenose 24 sata, policija traga i za trećom osobom. Načelnik sektora krim policije Danijel Žugel rekao je da za suradnju s uhićenima sumnjiče još jednu osobu, ali ne zna se kako ni na koji način.

>> Zadnje riječi ubijenog zaštitara: Brate, čuvaj majku i pazi na dom

"Kaznena djela počinjena su na način da su se navedeni počinitelji 21.12.2010. godine sastali u caffe baru na tržnici u Dubravi, gdje je drugoosumnjičeni predao pištolj prvoosumnjičenom i pokazao mu način na koji se rukuje pištoljem, da bi se 22.12.2010. godine u ranim jutarnjim satima ponovo sastali u istom caffe baru i zajedno otišli u blizinu poslovnice banke u Dubravi 159. Drugoosumnjičeni uputio je prvoosumnjičenog kako počiniti kazneno djelo razbojništva što je isti i počinio na način da je u 8,18 sati ušao u poslovnicu banke u kojoj su se tada nalazila 4 zaposlenika. Prvoosumnjičeni je odmah pri ulazu u poslovnicu uperio pištolj u zaposlenike koji su se nalazili za pultom, ali ga je u tom trenutku zaštitar koji se nalazio u poslovnici pokušao spriječiti zbog čega su se naguravali. Kada se prvoosumnjičeni uspio osloboditi, okrenuo se prema zaštitaru u kojega je ispalio nekoliko hitaca te mu nanio smrtne ozlijede, nakon čega je uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđio novac te se udaljio iz banke i ponovo se susreo u navedenom caffe baru na tržnici u Dubravi sa drugoosumnjičenim koji ga je čekao, vratio mu pištolj i dao dio otuđenog novca. Materijalna šteta pričinjena navedenim kaznenim djelom razbojništva iznosi oko 186 000 kuna", izvijestila je danas PU zagrebačka.

Iako je policija malo nakon događaja objavila fotorobot počinitelja, potraga sve do sada nije dala opipljivih rezultata. U ono vrijeme čak se špekuliralo da je počinitelj najvjerojatnije narkoman, koji se uspaničio nakon što ga je zaštitar pokušao razoružati te je zbog toga u njega pucao. Koliko je ta teorija točna, za sada je nepoznato jer je policija po običaju u ovakvim situacijama zakopčana do grla.

>> Orobila banke iako je i sama tri puta bila žrtva razbojnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije